2010. július 27., kedd

Motoros találkozók

Hétvégén Ballószögön voltunk motoros találkozón. Ha osztályoznom kellene, akkor egy hármast kapna.
Kép:
egy sátor, egy motor.


Már csak azért, mert tavaly a tatai desperadosok által rendezett találkozó volt számomra az első, és egyben legnagyobb benyomást keltő rendezvény.
Ott én meghúztam (meghúzhattam) egy vonalat, hogy nah... ilyen egy színvonalas találkozó. Ahol az szarvasos bukósisak alatt megbújó szőrös-szakállas bőrmellényes tehénszőrből készült kulacsból kínálja körbe az ismert-ismeretlen társaságot.
Ahol nyugodtan ott hagyhatod akár a pénztárcádat is az asztalon, ha két óra múlva arra jársz, megleled, mert senki - nemhogy nem viszi el, de rá sem néz. Ahol nincs balhé, csak segítőkészség. Ahol a lányok különös figyelmet kapnak, és ha valakihez tartozik, akkor azt a lehető legtermészetesebb módon elfogadják.
A motorosok összetartóak, és figyelmesek. Ez volt a tavalyi évi összegzésem.
Idén sikerült eljutni Polgárdiba, ahol szintén motoros találkozóként volt meghirdetve a júliusi hétvége.. és egy hatalmas csalódást jelentett számomra.
Egy falunappal összekötött rendezvénynek nem nevezhető káosz, ahol a koncerten fellépő énekest nem tisztelték meg annyira, hogy az ének ideje alatt leállítsa a motort.
Ahol a jelenlévők között szlalomozott a primitív robogós, és ahol a gyorsasági tuningmotoros délután négytől másnap reggel hatig húzta a gázt - kipufogó nélkül. Ebből volt három.
Szeméthalmazok, részegek, balhésok... vegyület. Az egyes osztályzat is sok lenne.
... és most Ballószög. Maga a rendezvény kis költségvetésű, ebből kifolyólag gyakorlatilag programmentes volt. Este néhány előadó zenész - rocker :)

Ami tetszett, hogy a rendezők: Holló Motoros Baráti Kör rettenetesen vigyáztak a tisztaságra, és figyeltek arra, hogy az ide látogató motorosok jól érezzék magukat. A sportpálya büféje éves forgalmát meghoztuk :) ami egy családi vállalkozás volt, a család apraja-nagyja beállt. Itt is próbálkozott vonyítani egy Simsonos, de szerintem leverte valaki... vagy más irányba pakolta.
A hangulat péntek este fokozódott, épp elegen voltunk, Csigával és Balázzsal jót mulattunk. Husival pedig - mint általában - szerelmet vallottunk egymásnak :) Szeretem az ilyen rendezvényeket.
De megbeszéltük, hogy 2.000,- forint alatti belépőjegyes helyre nem megyünk.
Jah, ami rontotta az összképet, hogy a sátorozásra alkalmas helyek mellett egy lőtér volt, ahol lőttek is szombaton reggel 9-től 12-ig. .. és ez másnapos fejjel igen csekély mértékben tolerálható.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése